saragoescanada.blogg.se

Livet som utbytesstudent i Fredericton, Kanada.

Roadtrip till Halifax - en massa bilder!

Kategori: Allmänt

I torsdags efter middagen bar det (äntligen) iväg på vår första roadtrip. En glatt gäng på 10 personer fördelade på två, mycket fina, bilar lämnade McLeod med stora leenden.
Jag har under de här dagarna åkt tillsammans med tjejerna, dvs. Melanie, Amanda och Lena samt Johan (den förste). Johan har under samtliga dagar kört runt på ekipaget och han har skött sin uppgift galant.
Stämningen i bilen har varit toppen och det har avverkats ett flertal lekar, mycket bra musik, alldeles för många kakor (och andra godsaker) och ett oberäkneligt antal filmcitat under resans gång.
 
Under torsdagen åkte vi från Fredericton till Saint Thomas där vi började med att inkvartera oss på hostelet. Ett mycket trevligt hostel där vi var fördelade på tre rum. Jag delade med tjejerna och jag sov i kanske den hårdaste sängen någonsin. Eller ja, sov och sov, vilade. Men borsett från detta var det alltså ett mkt trevligt hostel. Efter att vi packat in oss tog vi en tur på stan, letade upp en pub och käkade en till middag, hungriga som vi (uppenbarligen) är jämt...Kvällen blev ganska kort och vi var tillbaka och i säng strax efter kl 23.
 
Hela gänget! Nico, Johan 2, Matthias, Patrick, Michael, Johan 1, Jag, Lena, Amanda och Melanie :)
Mitt "billag"
Äntligen på väg!
Hostel nr 1.
 
Fredagsmorgonen inleddes med en (oväntat gratis) frukost på hostelet följt av en prommis genom stan i dagsljus. Strax före 11 packade vi in oss i bilarna och fortsatte resan mot Halifax, Nova Scotia. Gjorde några stopp vid kusten (atlanten) för att kolla in fina utsikter samt ett lunchstopp i Sussex. Stannade även vid nationalparken Fundy Park och "turistattraktionen" Hopewell rocks, vilket är ett otroligt häftigt ställe där tidvattnet är väldigt markant. Gick lite på havsbottnen, eftersom det var lågvatten och kollade in de otroligt häftiga klipporna runt omkring oss. Verkligen en helt fantastisk naturupplevelse! Som vanligt fotade vi alla som idioter (jaa, vi är värre än alla japaner du någonsin sett!). Efter några timmar till i bilen var vi så framme i Halifax och nästa hostel. Detta hostel var av en liten annan karaktär. Massor med ungdomar, mycket liv och ja: fest. Bodde i en "lägenhet" med två rum med 5 sängplatser i vardera och en liten toalett. Mycket skönare säng än på det tidigare stället. Efter en del promenerande i stan hittade vi till slut ett ställe (Casinot) som fortfarande serverade middag och vid ca 23:30, en halvtime innan stängningsdax fick vi (ÄNTLIGEN!) middag. Vid den här tidpunkten var jag både hungrig och trött och till följd av detta rätt sur och otrevlig. Men efter lite käk var humöret uppåt igen.
Jag gick dock hem efter middagen och försökte sova medan resten av gänget fortsatte till nåt uteställe.
 
Första köksbesöket på lääänge...
En av alla miljarder kyrkor. För en gångs skull en fin en!
 
Vårat "syskonuniversitet" i Saint Thomas
Blandade bilder från prommisen i Saint John
 
 
 
Fina stopp längs vägen
 
Hopewell rocks. Galet fint!
 
Kärleksfullt välkomnande till hostelet
 
MAT!
 
Vaknade ganska utvilad på lördagen. Vi drog oss ner mot centrum vid 10-tiden, strosade runt längs kusten och njöt av det fina vädret. Var på Halifax farmers market och kollade runt. Käkade brunch, drack en smoothie och åt kanske den godaste cupcaken ever (förlåt Jossan). Efter detta beskådade vi ett duckrace, mångas första (bla mitt) till Johan den förstes stora förvåning. Skönaste kommentaren denna dag var Nicos vid starten på racet: "This is boring, I thought it would be real ducks".
Dagen fortsatte sedan med mer promenerande samt lite kikande i diverse affärer samt en prommis upp till ett gammalt fort innan vi gick tillbaka till hostelet för lite dusch och häng/chill.
Kvällen spenderade vi med middag på en Irländsk bar tillsammans med en kompis till Johan den andre som pluggar en termin i Halifax. God mat och trevligt sällskap! Medan majoriteten av gänget drog vidare tog jag, Johan 1, Matthias och Amanda en prommis upp till fortet för att kolla på utsikten by night och sen gjorde vi tidig kväller efter lite småtjatter i rummet.
Hamnen
 
Farmers market
 
Halifax
 
Trevligt middagssällskap och en ny bekantskap!
 
Halifax by night
 
Idag (söndag) har vi åkt mycket bil. Första stora stoppet (bortsett från frukost) var Peggys cove. Detta var ett väldigt fint område vid havet med vackra, stora klippor och en fyr. Solen sken och det blåste massor. Även detta en riktigt fin naturupplevelse. Bilfärden gick sen vidare genom varierande landskap, vissa finare än andra och nästa anhalt var Prince Edward Island (P.E.I) som vi nådde efter att ha färdats över en ca 1 mil lång bro. Vi gjorde ett stopp där för att kolla in ännu mer vatten och en lång strand. Även detta mycket fint! Efter att i en något obehaglig motvind tagit oss tillbaka över bron fortsatte färden till Moncton där vi åt middag innan vi brassade på den sista biten tillbaka till Fredericton.
 
Peggys cove
 
P.E.I.
 
Helgen har varit helt otroligt trevlig och den har spenderats tillsammans med ett gäng fantastiska människor! Är så glad att jag åkt hit (säger det ännu en gång) och även väldigt, väldigt glad att jag fått/får chansen att träffa och lära känna så många trevliga personer. Bävar redan för alla avsked i slutet av terminen...
Förutom detta har även vädret varit bra hela helgen. Mestadels sol och ganska varmt. Enda regnet kom idag på eftermiddagen, men den tiden spenderade vi ju i bilen så det var ju skit samma.
 
Oturligt nog dog min kamera i fredags, så har ännu inte så mkt bilder från helgen. Ska sno från de andra, så kommer kanske ett inlägg med fler bilder senare. Så länge får ni hålla tillgodo med dessa, är ju ändå en del :)
 
PS. Jossan, jag kan ingenting om ormarna här, så ett orminlägg blir svårt. MEN jag lovar att jag håller mig borta från dessa äckliga, jävla djur så gott jag kan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Johan den andre junior säger:

    Saint Thomas lät nice!! :)

    Svar: haha, jag såg att jag skrivit fel typ överallt :P så jävla trött när jag skrev...
    Sara

    2013-09-26 | 02:43:10

Kommentera inlägget här: