saragoescanada.blogg.se

Livet som utbytesstudent i Fredericton, Kanada.

Helg

Kategori: Allmänt

Efter en alldeles för kort natts sömn efter cornboilen väcktes jag strax efter kl 9 för att dra och käka frulle och spela lite fotboll. Trots en seg start så var jag efter ca 10 minuters spel pigg och glad och fy faan vad kul det var att spela! Körde 5 mot 5 inomhus, så det vart mkt springa. Har faktiskt fått blåsor under fötterna av alla start och stopp.
Efter nästan 2h spel gick vi genomevettiga tillbaka till McLeod för brunch och snabb dusch innan vi gick ut i det fina vädret (högsommarvärme!!!) för att kolla på min första Fotball-match. Kollade två quarters och sen gav jag upp. Förstår inte reglerna och värmen var, faktiskt, galen på läktaren. Tog en tur till bibblan istället för att göra lite nytta.
Försökte sen ta en tupplur på rummet, men eftersom de satt på värmen (nu pratar vi MAXIMAL värme) i huset och eftersom solen ligger på mitt fönster typ hela dagen så gick det inget vidare. Temperaturen har varit upp på 27 grader i mitt rum!
 
Kvällen inleddes sedan med middag följt av fix, för-för fest med Uno, förfest hos Lena och utgång på Social Club. En mycket trevlig kväll! Kom dock i säng sent, typ 5-tiden, och pga hettan i rummet blev det inte många timmars sömn trots öppen dörr och öppet fönster. Detta gav upphov till en dag i slöhetens tecken. Har legat ute och solat och nu pratar vi verkligen sola, i bikini. Har varit väldigt varmt och gött! Gav dock upphov till en inte alltför vacker bränna... 
Kvällen har som bara försvunnit iväg. Tog en prommis med Johan och Matthias till Boston pizza för en andra middag och nu ska jag försöka få lite sömn. Det är verkligen en bristvara nuförtiden.
 
Fotboll :)
 
Fortfarande sommarvärme och grönt på campus
 
Football
Kanada levererar riktigt sommarväder
Aj, aj, aj.

Cornboil - som det ska vara

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för den årliga "cornboilen" med allt folk från forestry och environmental studies. Ett ganska stort spektakel som jag förstått från innan.
Jag började kvällen med en för-för-fest hemma hos Jan där det bjöds på middag, bra musik och nya (tyska och trevliga) bekantskaper. Lätt den godaste maten jag käkat sen jag kom till Kanada, så lär försöka bju in mig på mat där fler gånger. Trevligt att hänga hos någon som faktiskt bor i ett riktigt hus med trädgård och allt med.
Efter lite chillande där promenerade vi till förfesten som ägde rum i ett hus några gator bort. Redan när vi kom var där väldigt mycket folk. Kanske 40 pers utanför i trädgården och kanske 20 till inne. Ett jävla liv och väldigt trevligt!
Alla kanadensare är väldigt måna om att vi utbytesstudenter ska känna oss som en i gänget, så det blev väldigt mycket nya bekantskaper (och namn att lära sig) redan på förfesten.
 
Sen vare dags för alla att ta sig till woodloten där den riktiga festen, cornboilen, sku äga rum. Detta gjordes genom att en hel karavan med taxibilar forslade samtliga till en parkering i utkanten av skogen varifrån vi gick genom en kolsvart skog tills vi nådde eldarna, scenen och majsen.
Förutom kokt majs i mängder bjöds det på marschmallows, choklad, korv med bröd, chips och ja säkert en hel del mer som jag missade. Åt hur som helst så mkt marchmallows att jag fortfarande har ont i magen.
Under kvällen brann två brasor, en stor och en lite mindre. Det sjöngs och spelades från en liten scen, vissa gånger bättre än andra. I övrigt var det mest trevligt häng och intag av diverse alkoholdrycker (och hos somliga en del annat baserat på den doft som låg tung över området). Väldigt trevligt folk och ett hejdundrandes liv hela tiden. Helt kolsvart förutom de två brasorna, vilket gav oss chansen att verkligen njuta av den stjärnklara himlen.
Totalt var det ca 150 personer där!!! Har aldrig varit på något liknande i förut, ännu ett minne att bära med sig :)
 
Trött som tusan är jag nu tillbaka i sängen och ska försöka hinna med några timmars sömn. Om grannen fortsätter gå lös på guran lär det dock bli svårt...Godnatt hörrni!
 
Skönt att komma till ett "riktigt" hem
Jan fixar käk
För-förfest
GOD MAT!
Benno, Flo, Jan och Philippe. Tyskarna för kvällen
Betalat och fått våra nametags på förfesten
Förfest, storlek större
 
Mer majs åt folket!
 
Blandade bilder från en mkt trevlig kväll!

Självdisciplinen, vart tog du vägen?!

Kategori: Allmänt

Igår var tanken att jag och Jan sku ut och göra mätningar. Jag gick upp tidigt och sprang en 6-km runda innan frukosten, duschade, vilade och gjorde mig redo för en lång dag i skogen. Som nästan alltid när jag ska ut så betydde detta full regnmundering...
Efter att jag mött upp Jan kom vi dock fram till att det, faktiskt, regnade för mkt så det blev att gå upp till rummet och kränga av mig allt igen. Åt en lång lunch, alla måltider har iofs tagit en jävla tid de senaste dagarna eftersom en av mina visdomständer som har bestämt sig för att nu är den rätta tiden att trilskas, och sen blev det några timmars skypande. Åt, igen, och sen var väl tanken att jag sku ta tag i plugget som jag inte rört under hela dagen. MEN ICKE! Slutade med att jag låg på sängen i några timmar och lyssnade igenom en massa nice musik och sen sov jag tidigt. Har ingen självdisciplin what so ever. Lär verkligen ta tag i mig själv om det här ska funka.
 
Idag har det faktiskt gått snäppet bättre. Gick på alla föreläsningar i morse och sen drog jag och Jan direkt ut till "woodloten" för att fortsätta med våra mätningar. Även idag regnade det till och från men vi var ihärdiga, jobbade på i nästan 6h och gjorde färdigt hela 6 transecter! Så nu är 7 av 20 kla, så det går iaf lite famåt.
Hösten har börjat komma hit på allvar nu och skogen blir finare och finare för varje dag som går. Ska ut igen i morgon, hoppas på lite mer sol den här gången så vi kan njuta ordentligt av alla fina lönnar och aspar.
Efter en snabb middag, en kort kik på de otroligt negativa resultaten från dagens matcher (3-0 och 6-1, vakna HIF och Leksand!) och en ännu snabbare dusch promenerade jag ner till bibblan för att föra in dagens resultat och fila på lite annat. Nu är jag tillbaka på rummet och jag är trött, tröttare, TRÖTTAST. Så min förhoppning om att hinna (läs orka) läsa lite idag har jag gett upp. Nu blire sängen och förhoppningsvis en god natts sömn.
 
Godnatt finingar
 
Höstfint.
Hej jag är en GLAD tjej som säger hej.
Mäta, mäta, mäta.
 
Ett och annat riktigt fint träd springer vi på
Dagens gladaste överraskning, Lunglav :D
 
 
 
 
Trattkantareller?!
Fick en kortis med sol.
 
 

Försöker skapa en vardag

Kategori: Allmänt

Ja, tillbaka i skolan igen då. Måndagar är som jag kanske nämnt min tyngsta dag, men det är ju skönt att få den avklarad direkt så att inte allt drygt kommer på fredagen.
Ska försöka få in några typer av rutiner så att jag får något gjort och idag har det faktiskt gått hyffsat bra, förutom att jag börjat bli lite av en tidsoptimist och får kuta mellan alla ställen...
Efter de tre första timmarna med föreläsningar gick jag till gymmet och sprang en kortis, va på ett spinningpass och körde lite styrka och mer cykel efter det. Skönt med låång lunch så att man hinner med det :) dock stannade jag för länge på gymmet så fick hetsa i mig lunch innan datalabben började.
Är så less på den där fängelsehålan och woodstock, MEN idag gick det iaf några steg framåt. Hurra!
 
Ska dra mig mot biblioteket och plugga lite nu, måste få lite gjort och här händer inte mkt eftersom datajäveln är så förbannat dålig.
 
Förresten, vill passa på att ta tillbaka det jag sagt innan om de "löjliga reglerna" de har här i huset. Det verkar ju tydligen som att de behövs. På en kort tid har någon skitit i en av trapporna, någon i ett av badkaren och nån har spytt i en av tvättmaskinerna. Vad är det för fel på folk?!!!
 
Glad efter dagens träningspass :)
 
TRÖK!
Colin är inte heller så förtjust i woodstock...
 

Roadtrip till Halifax - en massa bilder!

Kategori: Allmänt

I torsdags efter middagen bar det (äntligen) iväg på vår första roadtrip. En glatt gäng på 10 personer fördelade på två, mycket fina, bilar lämnade McLeod med stora leenden.
Jag har under de här dagarna åkt tillsammans med tjejerna, dvs. Melanie, Amanda och Lena samt Johan (den förste). Johan har under samtliga dagar kört runt på ekipaget och han har skött sin uppgift galant.
Stämningen i bilen har varit toppen och det har avverkats ett flertal lekar, mycket bra musik, alldeles för många kakor (och andra godsaker) och ett oberäkneligt antal filmcitat under resans gång.
 
Under torsdagen åkte vi från Fredericton till Saint Thomas där vi började med att inkvartera oss på hostelet. Ett mycket trevligt hostel där vi var fördelade på tre rum. Jag delade med tjejerna och jag sov i kanske den hårdaste sängen någonsin. Eller ja, sov och sov, vilade. Men borsett från detta var det alltså ett mkt trevligt hostel. Efter att vi packat in oss tog vi en tur på stan, letade upp en pub och käkade en till middag, hungriga som vi (uppenbarligen) är jämt...Kvällen blev ganska kort och vi var tillbaka och i säng strax efter kl 23.
 
Hela gänget! Nico, Johan 2, Matthias, Patrick, Michael, Johan 1, Jag, Lena, Amanda och Melanie :)
Mitt "billag"
Äntligen på väg!
Hostel nr 1.
 
Fredagsmorgonen inleddes med en (oväntat gratis) frukost på hostelet följt av en prommis genom stan i dagsljus. Strax före 11 packade vi in oss i bilarna och fortsatte resan mot Halifax, Nova Scotia. Gjorde några stopp vid kusten (atlanten) för att kolla in fina utsikter samt ett lunchstopp i Sussex. Stannade även vid nationalparken Fundy Park och "turistattraktionen" Hopewell rocks, vilket är ett otroligt häftigt ställe där tidvattnet är väldigt markant. Gick lite på havsbottnen, eftersom det var lågvatten och kollade in de otroligt häftiga klipporna runt omkring oss. Verkligen en helt fantastisk naturupplevelse! Som vanligt fotade vi alla som idioter (jaa, vi är värre än alla japaner du någonsin sett!). Efter några timmar till i bilen var vi så framme i Halifax och nästa hostel. Detta hostel var av en liten annan karaktär. Massor med ungdomar, mycket liv och ja: fest. Bodde i en "lägenhet" med två rum med 5 sängplatser i vardera och en liten toalett. Mycket skönare säng än på det tidigare stället. Efter en del promenerande i stan hittade vi till slut ett ställe (Casinot) som fortfarande serverade middag och vid ca 23:30, en halvtime innan stängningsdax fick vi (ÄNTLIGEN!) middag. Vid den här tidpunkten var jag både hungrig och trött och till följd av detta rätt sur och otrevlig. Men efter lite käk var humöret uppåt igen.
Jag gick dock hem efter middagen och försökte sova medan resten av gänget fortsatte till nåt uteställe.
 
Första köksbesöket på lääänge...
En av alla miljarder kyrkor. För en gångs skull en fin en!
 
Vårat "syskonuniversitet" i Saint Thomas
Blandade bilder från prommisen i Saint John
 
 
 
Fina stopp längs vägen
 
Hopewell rocks. Galet fint!
 
Kärleksfullt välkomnande till hostelet
 
MAT!
 
Vaknade ganska utvilad på lördagen. Vi drog oss ner mot centrum vid 10-tiden, strosade runt längs kusten och njöt av det fina vädret. Var på Halifax farmers market och kollade runt. Käkade brunch, drack en smoothie och åt kanske den godaste cupcaken ever (förlåt Jossan). Efter detta beskådade vi ett duckrace, mångas första (bla mitt) till Johan den förstes stora förvåning. Skönaste kommentaren denna dag var Nicos vid starten på racet: "This is boring, I thought it would be real ducks".
Dagen fortsatte sedan med mer promenerande samt lite kikande i diverse affärer samt en prommis upp till ett gammalt fort innan vi gick tillbaka till hostelet för lite dusch och häng/chill.
Kvällen spenderade vi med middag på en Irländsk bar tillsammans med en kompis till Johan den andre som pluggar en termin i Halifax. God mat och trevligt sällskap! Medan majoriteten av gänget drog vidare tog jag, Johan 1, Matthias och Amanda en prommis upp till fortet för att kolla på utsikten by night och sen gjorde vi tidig kväller efter lite småtjatter i rummet.
Hamnen
 
Farmers market
 
Halifax
 
Trevligt middagssällskap och en ny bekantskap!
 
Halifax by night
 
Idag (söndag) har vi åkt mycket bil. Första stora stoppet (bortsett från frukost) var Peggys cove. Detta var ett väldigt fint område vid havet med vackra, stora klippor och en fyr. Solen sken och det blåste massor. Även detta en riktigt fin naturupplevelse. Bilfärden gick sen vidare genom varierande landskap, vissa finare än andra och nästa anhalt var Prince Edward Island (P.E.I) som vi nådde efter att ha färdats över en ca 1 mil lång bro. Vi gjorde ett stopp där för att kolla in ännu mer vatten och en lång strand. Även detta mycket fint! Efter att i en något obehaglig motvind tagit oss tillbaka över bron fortsatte färden till Moncton där vi åt middag innan vi brassade på den sista biten tillbaka till Fredericton.
 
Peggys cove
 
P.E.I.
 
Helgen har varit helt otroligt trevlig och den har spenderats tillsammans med ett gäng fantastiska människor! Är så glad att jag åkt hit (säger det ännu en gång) och även väldigt, väldigt glad att jag fått/får chansen att träffa och lära känna så många trevliga personer. Bävar redan för alla avsked i slutet av terminen...
Förutom detta har även vädret varit bra hela helgen. Mestadels sol och ganska varmt. Enda regnet kom idag på eftermiddagen, men den tiden spenderade vi ju i bilen så det var ju skit samma.
 
Oturligt nog dog min kamera i fredags, så har ännu inte så mkt bilder från helgen. Ska sno från de andra, så kommer kanske ett inlägg med fler bilder senare. Så länge får ni hålla tillgodo med dessa, är ju ändå en del :)
 
PS. Jossan, jag kan ingenting om ormarna här, så ett orminlägg blir svårt. MEN jag lovar att jag håller mig borta från dessa äckliga, jävla djur så gott jag kan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fältjobb och gratulationer

Kategori: Allmänt

 
 
Idag har det varit en lång dag fylld med en massa plugg. Först lektioner på förmiddagen följt utav en lång diskussion med en av lärarna angående vårt fältprojekt. Efter en snabb lunch drog jag och Jan ut i fält för att påbörja insamlandet av data till samma projekt. Efter mycket promenerande och letande hittade vi till slut fram till vattendraget som är basen för våra undersökningar. Vi rekade området lite och gjorde vår första transect med tilhörande 9 provytor. Det vi inventerar i dessa är insekter, växter, död ved samt trädartssammansättning. Kollar en del annat med, men det är mer generella saker som vi inte direkt mäter. Gick relativt lätt då det längs den här transecten var relativt få arter och vi kände faktiskt igen de flesta från innan. Eftersom vi inte är helt säkra på att vår metod är tillräckligt bra blev det bara en transect idag, ska snacka lite med Graham (lärarn) innan vi fortsätter. Till min stora glädje var det riktigt fint väder idag och vi fick njuta av en underbar (och VARM!) eftermiddag i skogen, där vissa träd redan lyser vackert röda.
 
Tanken med kvällen var att vi sku spela fotboll, men till allas stora besvikelse var alla salar upptagna :( så istället har jag nu suttit och bråkat med ett av UNB:s förbannade påhitt. Deras taktik är tydligen att försöka lura folk på saker, så dagens problem har varit att "ta sig ur" en tand- och hälsoförsäkring som säkerligen sku ha kostat alldeles för mkt OCH jag har ju redan två försäkringar som gäller här. Förhoppningsvis blev allt rätt iaf..
Nu ska jag trilskas med en anmälan till ett 5km lopp som går av stapeln om typ två veckor och vars mål är att samla in pengar till bröstcancerforskning. Nåt att se fram emot :)
 
Nåt annat jag ser fram emot är den stundande road-trippen! I morgon efter middagen bär det av för en 4 dagars roadtrip med Saint John och Halifax som två destinationer. Vi är ett glatt gäng på 10 pers (2 bilar) som far. Ska bli mycket trevligt :) men förvänta er inga inlägg på några dagar, jag återkommer i början på nästa vecka.
 
Klockan är 21:30 här nu (02:30 hemma), så jag antar att jag redan nu kan säga GRATTIS GRATTIS fantastiska MIA på födelsedagen! jag firar med dig inombords <3
 
Jan och vår inte så praktiska karta
Glad över att äntligen ha hittat vattnet!
inte lika glad över att se orm!!!
 
 
Vattendraget som är vår bas
Mätningar på g
 
Som sagt, en fin höstdag
 
Idag var veckans "efterrättsdag" och kolla vilken fin "bakelse" Nico gjorde till mig :D
 

Kurserna

Kategori: Allmänt

Efter ännu en dag med förläsningar känns det som att jag gjort helt okej val när det kommer till kurserna. De är alla intressanta på nåt vis. Mest intressant är dock kursen som behandlar frågor kring biodiversitet och liknande. Frågorna tas upp från väldigt intressanta vinklar och läraren är toppen. För en gångs skull finns det med ett mer samhällsinriktat perspektiv och han säger hela tiden åt oss av att ta av oss "forskarmössorna". Det är verkligen skönt och KUL att inte allt hela tiden ska vara baserat på naturvetenskap (även fast det såklart finns med hela tiden...).
Kursen som har med evolution och klimat att göra är intressant, men består av en del repetition. Känns som att det hittills inte går speciellt fort framåt, utan vissa saker repeteras om och om igen. Förhoppningsvis är väl detta bara i början för att lägga en grund eller liknande...
Den tredje kursen är även den väldigt intressant, men jag tror att det är den jag kommer få kämpa mest med. Vi har dels föreläsningar 3 gånger i veckan, men vi har även datalabbar som vi ska skriva rapporter på. Ni som läst GIS och skogsbruksplanering på SLU vet hur frustrerande det kan vara med program av den typen och det här programmet sku jag säga är snäppet värre. I det här programmet lär man sitta och programmera/koda grejer och utformningen av layouten gör mig lika förvirrad varje gång. Det är bara en massa, massa siffror och koder som jag inte har en aning om vad de betyder. Turligt nog har jag i alla fall lyckats hitta en "labpartner" att jobba med och vi kommer förhoppningsvis komplettera varandra bra. Colin gillar att klicka runt och greja i programmet medan jag gillar att skriva rapport :) För att göra allt lite deppigare med dessa labbar så ligger datasalarna nere i "the dungeon" och ja, namnet talar för sig själv. Det är rum i källaren, utan fönster, utan ventilation och det är alldeles för mycket datorer på för liten yta. Detta medför att det är hur varmt och kvavt som helst och efter 3h hårslitande framför dataskärmen är man rätt trött i kolan. På GIS-labbarna hade vi iaf fönster...
 
Efter denna långa dag (måndagar är mina längsta dagar lektionsmässigt) satt det fint med lite middag och ett ordentligt pass på Currie center. Det blev ett pass på crosstrainern, lite löpintervaller och lite styrka och efteråt kände jag mig  piggare än på mycket länge. Detta medförde att jag inte kunde somna förrän runt kl 3, vilket i sin tur ledde till att jag inte kom upp den tid jag hade planerat för. Ingen frukost fick jag och inte blev det några pluggtimmar gjorda på bibblan heller. Inte mycket att göra åt nu, bara att ta tag i dagen från den utgångspunkten jag har nu, vilket är lunch om en kvart (är så galet hungrig!) och sen en eftermiddag med plugg på "biodiversitetsprojektet" med Jan.
Sen äre det ju match snart igen (Örebro borta), så blir väl en hel del kikande på mobilen. Dags att ta tre poäng idag Leksand!
 
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Förutom hockeyn så har den här helgen till stora delar spenderats i lugn och ro i huset. Har läst lite kurslitteratur, skypat, chillat och ja gjort mer eller mindre ingenting.
 
Undantagen från detta är gårdagen som spenderades i sällskap med en hel drös olika nationaliteter först här i huset i form av en förfest med Uno-spel och sen en utekväll på Social club. Jag var dock väldigt trött, så gjorde tidig kväller.
 
Det andra undantaget är ett efterlängat träningspass så här på kvällskvisten. Tog en löprunda över till andra sidan älven och tillbaka. Vart lite förvirrad då vattnet stigit och "gömt" den stig vi tidigare lokaliserat. Men det blev en bra runda ändå. Lite mer än 8km följt av lite styrka i det lilla gymmet som finns i huset. Känner mig mycket piggare nu!!
Den här förbannade backen kommer antingen vara min bästa vän eller min värsta fiende i slutet av den här terminen, allt beror på ifall den kommer ge mig superbra kondis eller knäcka mitt självförtroende totalt. Jag hoppas verkligen på det första. Men här sitter jag och är glad över min lilla runda...den är INGENTING jämfört med vad mina finingar i Sverige klarat av idag! 48km med stora delar terränglöpning i Salomon trail tour. Stoltaste tjejen i Kanada idag är nog jag, då fina Linnéa gjort ett kanonresultat :) Cred till Carl, Stina, Emil och resten som också gjort ett kanonjobb :) Jag är väldigt imponerad av er!
 
Nu ska jag gå ner en våning och kolla lite Batman med lite folk från huset, sen blir det förhoppningsvis en god natts sömn. Puss och hej!
Förfest + social club :)
 
 
 
 
 
Var tvungen att ta lite bilder på löprundan, superhärlig höstkväll!
 
Nöjd tjej :)
 
 
 
 

Deppigt värre i rum 611

Kategori: Allmänt

Matchen är slut, jag är helt slut och som ni nog redan vet så gick det åt skogen. Här i mitt rum är det deppigt värre, två våningar ner är det gladare stämning...
Köpte hem matchen så vi kunde se den på datorn, så det positiva med den här dagen (I hate everyone!) är att jag iaf fick se matchen.
 
 
 
 
 
 
 

Dan före dan...

Kategori: Allmänt

Ja, nu är det inte många timmar kvar tills det äntligen är dags. Här är det fortfarande tidig kväll och jag sitter i min ensamhet på rummet, lyssnar på Bröder och kollar gamla Leksandsklipp. Jag trivs verkligen hur bra som helst här, men jag hade kunnat gjort mycket för att vara i Leksand i morgon...




Kvällen i bilder

Kategori: Allmänt

 

Tar tag i plugget

Kategori: Allmänt

Idag har jag faktiskt börjat ta tag i plugget på riktigt. Har läst två kapitel på förmiddagen (och hunnit med en powernap) samt träffat Jan på biblioteket för att starta upp vårt projekt. Känns som att vi kommit en bra bit på väg faktiskt. Ska göre en undersöknign av bufferzoner (30 och 80m) intill vattendrag i UNB Woodlot en liten bit härifrån. Det vi ska mäta är biodiversitet, vilket inte är det enklaste att mäta...
Känns dock som att vi hittat några indikatorer samt lagt upp en plan som kommer fungera hyffsat. Har dessutom börjat skriva lite på rapporten, så vi förtjänar båda en klapp på axeln!
Biblioteket är förresten nice! fräscht och trevligt med lagom mycket datorer och sittplatser. I alla fall vr det gott om platser idag. Nya datorer med som har touchskärmar. Tog lite tid innan jag fattade vad som hände när jag sku visa saker för Jan på skärmen och allt bara hoppade runt.
När jag var klar på bibliotekt och sku vandra uppför backen tillbaka till huset drog ett riktigt jävla regnväder igång (igen) och jag överdriver inte när jag säger att det bitvis forsade 8-10 cm med vatten ner för vägarna. Blöt från tårna upp över låren. Fint!
 
Till middagen idag serverades det som efterrätt milkshake och cupcakes. Happy day :) Bilder som utlovat finns längre ner Jossan!
 
Har haft floor meeting nu där vi gått igeonom "regler" för våningen. Till slut kom folket överrens om 8 regler. T.ex. "pissa inte nån annastans än i toaletten", "take care of you own hair" och "sno inte andras mat" känns som en väl spenderad halvtimme...
 
Ska försöka piggna till nu och göra resten av gänget sällskap på nån typ av förfest i en av loungerna och sen förhoppnignsvis orka följa med till Social Club, typ uteställe i Subben. Det är ju bara torsdag en gång i veckan, eller vad brukar ni säga Jossan och Anna?!
 
 
Efterättsbordet vid lunch
Biblioteket och Jan.
Hej, jag är genomblöt.
Middagens tillbehör :)
 
 

Tisdag och onsdag i feberns tecken

Kategori: Allmänt

Jaa, som jag befarade så fick jag nån skit när vi var på field campen. Vaknade i tisdags med en huvudvärk från helvetet. Parvlade mig upp, käkade frukost och togmig till bokhandeln för att köpa de böcker jag behöver. Köpte en fin UNB-hoodie med :) Resten av dagen spenderade jag på rummet/i huset bortsett från en promenad för att köpa öl till helgens stora premiär. Sov, skypade, åt. That's it. Det blev en väldigt tidig kväll.
 
 
 
Idag vaknade jag upp med en något bättre känsla i kroppen, men efter 3h föreläsning var den förbannade febern och tillhörande huvudvärk tillbaka igen. Var tänkt att jag och Jan sku starta upp vårt projekt idag, men efter att han tittat på mig en stund så fick jag ordern att gå hem och sova, vilket jag gjorde efter lite födöintag. Vaknade av att "datakillen" kom och knackade på, så nu jäklar hörni har jag wifi på rummet! Detta betyder att jag numera kan skypa utan publik :))) Detta invigdes med ett samtal till Jossan och en titt på hennes nya, mkt fina hårfärg.
 
Gjorde Johan sällskap till Wallmart för att få lite frisk luft och vilken chock jag fick när jag kom ut! I morse var det svalt och jag hade en tunn stickad tröja + jacka när jag gick till föreläsningen, men när jag kom ut på eftermiddagen var det sol och högsommarvärme. Bara att åka upp igen och byta kläder.
 
Kvällen har spenderats med försök till plugg och lite socialiserande med resten av "ligan" som spelade Uno. Detta med utsikt över campus/downtown från sjätte våningen och ett riktigt rejält jävla åskväder!! Har aldrig sett så mkt och tydliga blixtar på så kort tid. Väldigt maffigt! Vet inte vart min åskrädsla tagit vägen...
Tanken var från början att hinna läsa en del i kurslitteraturen, men min koncentrationsförmåga är inte på topp för tillfället. Ska iaf försöka ta mig igenom ett kapitel till innan det blir natti natti.
 
 
Ett skyfall utan dess like, like like.
 
Johan (Frisk, den förste elle ja nåt) Lyckades iaf få bra bilder på blixtarna. Jag är inte den som är den, så snor gladeligen.
 
Den alltid så glada "Ligan" :)
Jag har iaf börjat läsa...
 
 
 
 
 
 
 

Verkligheten är här

Kategori: Allmänt

I morse drog de "riktiga" lektionerna igång. Läser tre kurser parallellt. En som behandlar skogsskötsel och olika metoder, en som handlar om biodiversitet och skötsel av ekosystem samt en som handlar om klimatförändringar och miljöns respons på klimatförändringar.
Har haft en lektionstimme (50min) av varje och sen en introduktion till labbarna på en. Så totalt har jag idag bara haft ca 4h undervisning.
Ska totalt sett under terminen ha 3 final exams och 3 midterm tests samt skriva 1 paper, 1 essay och 3 större rapporter. Har även någon mindre muntlig redovisng att genomföra.
Jämfört med hur mycket jag brukar plugga hemma i Sverige så tror jag att det kommer krävas mycket, mycket mer här. Kanske inte nivåmässigt, men tidsmässigt. Mitt schema ser väldigt soft ut, men det är uppgifterna och kurslitteraturen som jag tror kommer bli de tuffa bitarna. Har kollat upp vilka böcker jag behöver nu och ska försöka fixa de inom de närmsta dagarna. Lånesystemet fungerar inte alls som jag är van, så kommer med största sannolikhet behöva köpa nya böcker, om jag inte har tur och hittar begagnade på "bokmarknaden" på onsdag.Här på biblioteket får man bara ha böckerna i 2h och då måste man sitta i biblioteket ( som jag förstått det). man kan även hyra böcker (ibland rätt dyrt!) på bokhandeln och ibland finns det begagnade böcker där med. Mina böcker fanns dock varken som hyrexemplar eller som begagnade :(
Jag vet att jag är här för att studera (främst) men redan efter en dag känns det som att det hade varit så himla nice och bara fortsätta som vi gjort hittills. Allt prat idag om betygsättning, inlämningsdatum och prov är något jag helst hade sluppit. Men det är väl bara att inse att verkligheten har kommit ikapp mig och att jag får göra det bästa av situationen.
 
Förutom lektionerna idag så har jag inte gjort så mkt. Kollat lite på böckerna som sagt och skypat. Hoppas verkligen att mitt wifi på rummet blir fixat snart så jag kan skypa här inne. Nu måste jag sitta antingen i loungen eller i matsalen (idag funkade inte ens loungen) eftersom jag inte kan skypa på datorn. Så sjukligt less på den här skitdatorn!!!
Efter middagen var tanken att vi sku gå till the cellar, som är typ en pub på campus, för att käka lite (starters för halva priset på måndagar) och ta nån öl. Väl där var det dock så fullt och väntetiden på bord var väldigt lång, så det blev hemgång för mig och käk på en dining hall på campus för de andra.
Känner mig lite hängig idag, febrig och trött. Har väl blivit smittad av nån av alla sjuklingar på field campen...
Ska lägga mig tidigt ikväll (för första gången!!!) och förhoppningsvis mår jag bättre i morgon.
 
En känsla som jag haft sen jag kom hit är känslan av att aldrig hinna med allt jag vill. Känns som att jag sover mindre än någonsin och gör saker hela tiden, men det är ändå inte nog. Hela tiden känns det som att jag missar saker. Efter veckan i fält (som varit toppen) känns det som jag missat massor av saker som hänt här kring campus till exempel. 4 kopior av mig hade varit lagom för att hinna med allt jag vill göra. Nån som kan fixa det?!
 
Vid det här laget sover ni där hemma säkert gott sen ett bra tag, men godnatt iaf :)
 
En fin, solig dag på campus. JOhan x2 äter, som vanligt!
Tillbaka i skolbänken...
Vad som ser ut att vara ett chill schema.
The cellar, fyllt till bredden.
 
 
 
 
 
 
 

Field camp

Kategori: Allmänt

Har nu återvänt från sex dagar på Fall field camp. Vill verkligen få med vad vi gjort och upplevt under veckan så kommer skriva lite om varje dag här nedanför :)
Överlag har det dock varit en riktigt intressant och givande vecka med trevligt sällskap, fina omgivningar och god mat.
 
Tisdag 3/9
Idag började skolan på riktigt. Samlades vid kl 8 i skogsvetarhuset för en snabb genomgång. Därefter delades vi upp i grupper som vi åkte med under dagen. Totalt blev det 5 bilar fyllda med 18 elever och 5 lärare. Går bara 2 tjejer i "klassen", så ett rejält gäng med grabbar. 3 utbytesstudenter till förutom mig, alla från Tyskland, en som har stuga i Mora och pratar rätt bra svenska. Vädret var verkligen inte lovande (som vanligt när jag är på exkursion..), men vi åkte mest bil så det var okej.
Innan lunch hade vi några stopp i olika skogstyper och försöksytor tillsammans med 2 representanter från ett skogsbolag som visade hur olika skötselmetoder påverkat deras bestånd. Väldigt mycket lövträd!! Björk, bok och såklart lönn (sugar maple). Såg en del hyggen från bilen, men de är väldigt få jämfört med vad jag är van att se hemma i Sverige. Vid slutet av besöket fick vi, som alltid i Sverige, en keps. Så en till skogskeps till samlingen  :)
Efter lunch besökte vi ett sågverk som tillverkade fanér. Det låg i en väldigt liten stad, långt ifrån några andra samhällen. Företaget var väldigt litet, likaså frabriken. Standarden var något av det värsta jag sett och det verkade inte finnas några säkerhetsföreskrifter (eller andra föreskrifter) alls där. Komiskt att vi måste ha skyddsutrustning när vi var i skogen, men inte i fabriken. Efter besöket återstod ca 2h bilkörning på skogsvägar (de flesta tvåfiliga!) innan vi kom fram till Long lake adventures där vi sku bo.
Jag fick bo med de två andra tjejerna i en stuga. Först fick vi en liten (3 bäddar) men eftersom vi var tjejer blev vi särbehandlade och flyttad till en mycket större stugar med 5 bäddar, soffa, kök och allt. Standarden var sådär, men ja, helt okej. Stugbyn var väldigt fint belägen vid en sjö och hade beachplan, kajaker mm. Kvällen spenderade vi med att spela lite volleyboll, satt vid elden och snackade och åt fantastiskt god middag. Känner mig redan som en i gänget, går numera under benämningen "The little swede". Är lite nervös inför redovisningen på söndag, har fortfarande inte läst allt jag borde ha läst...
Är ett riktigt åskväder på gång nu, för första gången tycker jag att det faktiskt är mysigt. Packade ju lite trött och stressad i morse så har tex glömt en adapter till mobilladdaren :( hoppas det löser sig under veckan.
Har varit många nya intryck idag, vet inte hur jag ska få ner det på "papper" men som jag nog sagt innan: Jag är sjukt jävla glad att jag åkt hit! Nytt uttryck jag lärt mig idag: Widdow maker = stor "trädbit" som sitter fast uppe i ett träd och kan falla ner lätt. Ska ta och koja så att jag är pigg inför morgondagens exkursioner.
 
Obligatorisk skyddsutrustning för besök i skogen.
 
 
Föreläsning i skogen.
 
 
Alex, Manuel och jag utanför sågverket.
Sågverket.
 
Juliana och Alycia utanför första stugan.
nöjda tjejer efter stugbytet.
Stugan + inredning.
häng runt elden.
 
Onsdag 4/9
Fick veta på morgonen att jag sku vara i ett debattlag med Alex och Tristan och debattera att "motive matters" när man väljer att certifiera sin skog. Dagen spenderades med två företrädare från Acadian timber. Vi stannade på olika 6 olika ställen för att kolla på olika maskiner och skötsel/avverkningsåtgärder.
Såg en skörade med alldeles för stort aggregat för vad den högg, ett "vanligt" system med skörade och skotare, ett område med en maskin jag inte sett förut, en flismaskin och en "cable logging". En cable logging används i branta områden för att ta ut timmer. Den vi såg var uppsatt över en ravin där de fällde träd med motorsåg och sen fraktade upp de med hjälp av den här "linbanan". Väldig häftigt, men oeffektivt. De gick inte mycket i vinst på den metoden. Det har varit en mycket intressant dag!
Sov som skit natten till idag, har varit uppe i natt och kollat på stjärnorna och så. De är helt fantastiska här!! Sjukaste stjärnhimlen jag sett. Pga detta har jag varit galet trött under dagen, turligt nog hade jag lite choklad som höll humöret uppe.
Efter middagen hade vi två debatter. Först en som behandlade påståendet "det är bra med flera olika cetifieringssystem" och sen var det vår debatt. Gick lite knackigt med engelskan iblan eftersom man måste vara så kvick, men jag klarade mig ändå bra. Klockan är strax efter 22 nu coh jag är helt slut. Har haft ca 13h undervisning idag och något liknande igår. Har fortfarande inte hunnit läsa på inför redovisningsuppgiften. Så, läggdags nu. Somnar glad och stolt över att ha klarat av min första engelskspråkiga debatt :)
 
Nya ord jag lärt mig idag: Hardwood= lövträd och softwood= barrträd (typ).
 
Jag och Colin.
 
Torsdag 5/9
Testade kanadensisk gröt till frukost idag. Typ som svensk fast med asmkt socker i. Var som i färdiga små förpackningar som man bara hällde varmt vatten på. Gick därför inte att styra sockerhalten :( Fanns pannkakor, lönnsirap och bacon med. Inte min favoritfrukost till vardags direkt.
Hade en lång dag tillsammans med Dr Erdle, Brett, Mike och Alex. Har kollat på en massa olika bestånd och diskuterat deras uppkomst, utseende och framtid. Har ätit en massa blåbär och hallon. Väldigt söta, lättplockade blåbär. Växer som i klasar.
Kvällen spenderades runt "lägerelden" där vi lyssnade på en kille som jobbar med cetrifieringar. Hela temat för fältveckan är just certifieringar. Mestadels pratar vi om FSC och SFI. Blev riktigt kallt runt brasan ju längre kvällen gick. Var riktigt skönt att krypa ner i en varm sovsäck. Har varit lite kallare idag så har för första gången för säsongen använt långkalsonger,
Har sett 2 älgar idag! En ko och en kalv. Kalven var dock död och låg längs vägen. Inte alls större än älgarna hemma, Kanske bara gäller tjurarna?!
 
Kanadensiska blåbär
Ko
Kalv
Widdow maker, storlek stor
 
Fredag 6/9
I morse hittade jag äntligen naturell gröt! Lyckligaste personen på frukosten :)))
Det är fortfarande rätt kallt så har varit underställ på nästan hela dagen :/ Folk i klassen börjar bli rätt sjuka så är väldigt nojig att jag också ska bli sjuk (känner mig som dig Linnéa!).
Har varit en väldig chill dag. Besäkte en gubbe som tillverkar skålar utifrån "cancersvulster" på diverse träd, kollat in en damm + ett par campingplatser och gått/klättrat upp på Bald Peak (enligt kanadensarna ett berg, enligt mig en kulle modell stor). Var hur som helst fin utsikt där uppifrån och skönt att få röra på sig lite mer. Har en otrolig träningsabstinens just nu. Grävde även några gropar och kollade+ diskuterade jordmån. Väldigt mycket repetition (tack Tord) för min del, men de har tydligen inte haft så mycket marklära här.
När vi kom tillbaka käkade vi supergod middag, jobbade lite på våra presentationer och hade den sista debatten. Den handlade den här gången om fördelar och nackdelar med endast ett globalt certifieringssystem.
Väldigt intressant debatt och efterföljande diskussion.
Det så kallade berget
Fin utsikt från Bald Peak
Gerreth
Hela gänget, Gerreth, Alex, Wayne & jag, nedanför Bald peak
Gropgrävning
 
Lördag 7/9
Vaknade idag tröttare än någonsin tidigare under min tid i Kanada, La mig ett tag före Alycia och Juliana och de eldade tydligen på som fasen i kaminen innan de la sig. Jag vaknade vid kl 2 och trodde att vi höll på att brinna inne eller nåt. Var så galet varmt i stugan och jag kunde knappt andas. Tog av mig så mycket jag kunde (behöll underkläderna på) sen gick jag ut och tog en halvtimmes promenad runt stugbyn för att kyla ner mig lite. Sov resten av natten på soffan eftersom det fanns ett fönster nära som jag kunde ha öppet för att iaf få in lite luft. Idag har vi åkt runt oh samlat in data till redovisningarna. Jag har kollat på bufferzoner intill vattendrag. Har mätt längden och relaskoperat lite. Fick se säkert 10-15 hjortar. Väldigt fina med riktigt stora vita svansar.
Körde på en riktigt stor sten med bilen så underredet gick sönder och ett av däcken pajade. Andra däcket som fått punktering den här veckan. Vi for därför tillbaka tidigt till stugorna. Ganska skönt, hann ta en powernap och göra klart min presentation. Kvällen spenderades med god miggad och kortspel. Chill.
Lite nervös inför i morgon, men är så förberedd som jag kan vara nu. Det får gå som det går.
 

 
Söndag 8/9
En snabb frukost och lite sista minuten förberedelser för presentation. Jag var 6e person ut. Gick över förväntan! De efterföljande frågorna gick också bra, fick tom beröm av några av de andra i kursen efetråt :) Så har nu överlevt min första debatt och redovisning. Engelskan överlag går helt okej, lite svårt med vissa skogliga termer men alla är väldigt hjälpsamma och förklarar gärna.
Efter att alla redovisningar (väl genomförda och intressanta!) var färdiga käkade vi en snabb lunch och sen for vi tillbaka mot Fredericton. Vi har varit en bit norrut och resan hem tog ca 3h. Jag skötte musiken på vägen hem, så det blev svenskt för hela slanten. Spelade Preacher and bear och fick mycket positiva kommentarer, så Freddan nu har du lite nya kanadensiska lyssnare! Sen ville de höra SHM och Aviciim vilka tydligen är väldigt poppis "over here". Inte mycket att göra åt den saken...
 
Efter att jag anlänt till huset tog jag en mycket efterlängtad löptur tillsammans med Colin, en kille i klassen. Grymt gött!! Efter det har jag inte gjort mycket. Käkat middag, tvättat, hängt med lite folk från huset.
I morgon börjar lektionerna "på riktigt". Så nu blir det läggdags. Ska bli skönt att sova i in egen säng. Kallar redan rummet hemma och som man säger: borta bra men hemma bäst.
 
Hela klassen :)
 
Och just det! har pimpat upp rummet lite nu :)))
 
<3333
 
 
 
 
 
 

Labour day

Kategori: Allmänt

Hej hallå hoppsn!
 
Idag har vi mestadels tagit det lugnt, pratat med folk, chillat. Tog en kort tur till parken och spelade "catch the flag". Sen har det varit ett mindre event på "Subben" där det var olika föreningar, musik, pizza och corn boil. Mycket gott! Känns som att jag inte gör annat än äter och ändå är jag hungrig hela tiden...tur vi bor högst upp i slänten!
 
Kvällen har vi spenderat på the snooty fox (pub downtown) där vi druckit öl i, som vanligt, mycket trevlig sällskap. Jag gick hem för ett tag sen efter att jag lämat av grabbarna vid the Aitken house där det är en stor fest. Jag är den enda som börjar skolan i morgon och jag ska upp om 6h. Ligger redan efter en del med sömnen, jag bara väntar på att det ska komma ikapp...
 
I morgon bitti åker jag på field camp så kommer nog inte ha internet förrän söndag/kväll måndag. Blev ett kort inlägg idag eftersom jag är sjukt trött och snart ska upp igen. Sov gott finingar!!
 
Sorry Matthias, but I'm very tired today. Next time I will start writing short summaries for you in english. I promise!!!
 
Här kommer iaf lite bilder :)))
 
Promenad i parken 
This is how we do it, the swedish way. Isn't that right Matthias?!
 
Hela gänget på baren
 
Svenskgänget
 
SCA är överallt!
 
Gratis majs och pizza. Gott!
 

Kvällen + en specialare för dig Simon Bylund!

Kategori: Allmänt

Så, efter middagen har vi inte gjort nåt speciellt. Chillat, spelat biljard, promenerat runt, kollat in en park med bra stigar att springa på och kollat in hur Lena bor på "New Res". Hon bor sjukt fint! En ny lägenhet som hon delar med 2 andra tjejer. Stort kök och ett riktigt stort sovrum med en dubbelsäng. Lär nog bli en och annan trevlig middag där :)
 
Lena och hennes fina rum.
 
Så, på begäran, här kommer en lite mer utförlig beskrivning av The Currie center (träningsanläggningen) tillägnad Simon Bylund.
Anlägginngen består av 3 våningar. Först och främst finns det en stor sal med läktare där de har bla basket- och volleybollmatcher.
På våning 1 finns det sen salar där man kan spela fotboll, basket osv. Finns olika lag man kan träna/spela med om man vill. Sen finns det ett rum med fria vikter (antar att det är där du kommer hänga?!). På våning 2 finns en fitness studio där de kör zumba och lite andra pass och ett till rum (multi purpose room) där jag också tror de kör pass. Utöver detta finns en löparbana som är ca 160m om du håller yttervarv. Från löparbanan ser du ner i salen för lagsporter mm. På våning 3 finns ett cardio-rum med cross-trainers, löpband, cyklar mm, ett område för stretching, ett område med viktmaskiner och en spinningsal.
Överlag väldigt fräsch och fin anläggning. Allt utom vissa speciella pass är gratis! Vill du så kan du göra en hel del tester med, men det kostar lite. Finns även gym på några fler ställen, tex huset där jag bor. Vet dock inte hur kvaliten är på dem. Finns såklart en ishall! och fotbollsplan och så. Sen finns det en pool och kanske nåt mer som jag missat. Jag är i alla fall säker på att jag kommer vara nöjd med de träningsmöjligheter som finns här :))) 
 
 
Tack och godnatt!

Inspark på kanadensiskt vis

Kategori: Allmänt

Igår drog terminen igång på riktigt här på UNB och alla kanadensiska förstaårsstudenter anlände till campus med gråtande föräldrar i släptåg. The red-shirts var överallt på campus för att ge alla ett ordentligt välkomnande och detta gjordes genom en massa skrikande och viftande med skyltar samt en hel del musik från diverse musikanläggningar. Det var helt enkelt ett jävla liv över hela campus :))
För oss internationella studenter inleddes dagen med en busstur där vi (återigen) fick se de viktigaste platserna på campus och sen även delar av centrum i stan. Campus ligger som jag kanske nämnt högst upp i en lång och bitvis ganska brant slänt och centrum ligger längst ner.
När bussturen var slut släppte de av oss på en farmers market som de har i centrum varje lördag. De säljer allt från färska grönsaker och kött, fisk mm till hantverksprylar och färdiglagad mat. Vi gick runt ett tag och kikade, drack en smoothie och käkade lunch. Sen tog vi en lååång promenad över floden och tillbaka. Mina fötter mår verkligen inte bra, vi bara går och går och går hela tiden!
Väl tillbaka vid huset var det sen dags för lite aktiviteter tillsammans med resten av folket som bor här. Det var "ice breakers" där vi genom olika lekar sku lära oss nya namn och så. Dock svårt att komma ihåg speciellt mycket eftersom det bor sjukt mycket folk i huset.
Efter detta öppnade matsalen i huset och till middag serverades det tacos, kändes verkligen som ett vanligt svenskt helgmys :) Schemat har varit ganska tight, men hann med en kort powernap innan vi samlades för ett möte med respektive våning för att ta del av vilka regler som finns och så. Bor mest kanadensare på min våning visade det sig, verkar vara ett trevligt gäng!
Ice-breakers
Vi beter oss verkligen som turister och fotar hela tiden, till Tyskens (Matthias) stora förtjusning
 
Farmers Market
 
På promenad över floden
 
Vad tycks om detta pappa? Inte svensk standard va?!
 
Sen var det så dags för lite "cheering". Alla från huset samlades ute för att lära oss husets "hejaramsor" och efter att de satt sig hyffsat så bar det av ner mot campus för att möta upp resten av husen. Det var helt otroligt vilken stämning det var när vi kom ner! En massa folk skrikandes och dansandes ackompanjerade av en dj som öste ut klubbmusik. Mitt i allt detta startade sedan en tävling mellan de olika husen gällande vilket hus som skrek sina ramsor högst, mitt hus vann inte...festen/insparken fortsatte sedan med ännu mer skrik/musik/dans och avslutades med ett rejält fyrverkeri. Därefter gick vissa på dans på campus. Vi (Johan x2, en drös med tyskar, en österrikare och en tjej från Mexico) drog istället ner till en bar i centrum och spenderade kvällen i mycket trevligt sällskap. Var hemma vid halv 3-3 nånting och somnade väldigt gott. Benen värker varje kväll efter allt promenerande upp och ner för backen.
 
Bilder från cheeringen mm
 
 
 
En riktigt trevlig kväll på stan :)
 
 
Idag tog jag sovmorgon, mycket välbehövlig och välförtjänt. Chillade på rummet fram till lunch. Maten här i matsalen är faktiskt helt okej. Finns alltid några rätter att välja mellan, ett fint salladsbord, mackor med typ "subwaypålägg" och flingor + mjölk. Det finns alltid efterrätt, en eller två stycken och till maten kan du välja mellan rätt många sorters läsk och söta juicer. Inte alls som jag är van från tiderna i de svenska matsalerna. Är lite fjantig med mjölken, har inte smakat den än för jag är rädd att den ska "förstöra" min syn på den svenska (helt fantastiska, underbara, perfekta) mjölken. Lär jobba på det...
Har inte testat frukosten än eftersom jag sov över frukosten i morse, så imorgon blir det förmodligen frukostpremiär.
 
Eftermiddagen har vi spenderat med att tävla i ett amazing race. Det är fortfarande sjukt varmt så efter allt springande och tävlande i racet sitter jag, återigen, svettig på rummet. Tycker inte att jag gör annat än att duscha. Trodde verkligen inte att det skulle vara såhär varmt och kvavt som det är, har i princip inga sommarkläder med mig och det var ett riktigt stort misstag. Tydligen blir det inte ordentlig vinter förrän i mitten/slutet av december.
Några av utmaningarna på racet. På mittenbilden kan ni se mina lagmedlemmar.
 
Hur jag/vi ska spendera resten av eftermiddagen och kvällen återstår att se. Förmodligen är det någon mer aktivitet med huset och såklart middag. Är Labour day i morgon så de roliga aktiviteterna fortsätter en dag till :)