saragoescanada.blogg.se

Livet som utbytesstudent i Fredericton, Kanada.

Orientation day

Kategori: Allmänt

Välkomsttårta
Idag har det varit en väldigt lång och ganska händelserik dag. Den startade med generell information för alla internationella studenter där vi fick veta allt som behövdes om säkerheten i stan (polisen var där och NEJ de har inte roliga hattar!), ekonomi, hur det är att bo i Fredericton mm mm. Kändes som att nivån var väldigt låg och att de tror att vi inte har speciellt mycket koll på någonting, men kanske fanns det några som var i behov av information av den typen. Fick i alla fall ut lite vettigt :) Efter det var det lunch med "the red-shirts" som är äldre elever och som håller i de insparkliknande momenten på campus. Vi fick riktigt god mat och hade en typ av lära-känna-bingo. Vädret har varit kanon och temperaturen riktigt hög. Har bränt mig lite här och där faktiskt.
Efter lunchen var det dags för en rundtur runt campus i lite mindre grupper, det bästa inslaget under den här infodagen. Under rundturen träffade jag på (en till) Johan från Umeå (!), som jag faktiskt haft som instruktör på IKSU. Så nu är vi 3 svenskar i huset, alla från Umeå. Har även träffat två svenskar till, bla en tjej, Lena, som läser på SLU i Uppsala :)
 
Stiligt värre med "name-tags"
 Lunch med the red-shirts
 
 Ser kanske inte så gott ut, men det var det verkligen!
 
Har även idag varit till Walmart en sväng med ett annat gäng utbytesstudenter. Har inhandlat tejp och lite annat bra att ha, så imorgon ska jag pimpa upp väggarna i rummet lite (bilder kommer!).
 
Efter turen till Walmart var hungernivån ganska hög och vi var ett gäng på 8 personer som bestämde oss för att gå ner till centrum och käka nåt. Har träffat väldigt mycket trevligt folk här och det känns redan lite som hemma faktiskt. Vart jag än går finns det något bekant ansikte som ler tillbaka :)
Allt har dragit ut på tiden idag, så inte förrän kl 21:20-ish fick vi mat. Vid det laget var hela gänget så hungriga och trötta att vilken mat som helst hade gått ner. Maten och ölen var dock kanon och gick ner snabbare än kvickt. Det var en ganska rejäl promenad tillbaka uppför den långa slänten, men nu är jag äntligen tillbaka på rummet.
 
Restaurangen vi åt på
Trötta och hungriga gänget.
 
Kvällens mycket trevliga sällskap. Är sämst på att komma ihåg namn, men från vänster: Johan #1, Klemens (Tyskland), Lena, xx (Österrike), xx (Tyskland), Johan #2 och Matthias (Tyskland). Alla utom Lena bor i mitt hus :)
 
Det är snart midnatt, så ska försöka (kommer inte bli så svårt..) få lite sömn. Kl 9 i morgon drar det igång igen. Godnatt eller ja, snart godmorgon för er hemma i Sverige. PUSS!

Resan och första dagen avklarad

Kategori: Allmänt

Hej familjen och eventuella andra som hittat hit :)
 
Igår kom jag äntligen fram till Fredericton! Efter nästan ett dygn på resande fot anlände jag vid 23-tiden (kanadensisk tid) till hostelet där jag spenderade första natten. Väl där möttes jag av en gosig (och fet, Doris du ligger i lä!) katt och föreståndaren som glatt hälsade mig välkommen. Det blev inte många timmars sömn pga värmen och morgonpigga rumskamrater.
 
 
Vid kl 8 for jag mot universitetet och mitt boende på campus. Tacka vet jag snälla taxichaufförer som står ut med att hjälpa vilsna människor!
Jag bor i ett "residence house" som heter McLeods och som ligger högst upp på campus, hela campus är beläget i en sluttning. Jag har ett eget rum med säng, skrivbord samt byrå och delar toalett + dusch med resten som bor på samma våning.
Huset, rummet och den fina namnskylten som satt på dörren när jag kom. Hela våningen har pirattema med diverse utsmyckningar.
 
Dagen har jag främst spenderat på campus där jag fixat mitt student ID, träffat utlandskordinatorn, träffat lite lärare och ansvariga på skogsfakulteten, kollat in träningsanläggningen och ätit (en mindre god och galet dyr) middag.
Jag har även handlat diverse bra-att-ha prylar på Walmart och kämpat för att få igång mitt internet.
Här kommer jag ha de flesta lektionerna. Något finare hus här än vad man är van vid från Umeå...
 
När jag packat in mig i rummet och var på väg ner till campus sprang jag på en kille i trappen som visade sig vara svensk och som pluggar i Umeå i vanliga fall, snacka om sammanträffande! Så har pratat/hängt en del med Johan idag och nu "känner" jag i alla fall en person här :) har såklart träffat på en hel del annat trevligt
folk med, men än så länge är det rätt folktomt. Antar att det kommer bli annorlunda nästa vecka när det drar igång på riktigt.
 
Nu ska jag snart försöka sova lite, har inte blivit mycket sömn de senaste två dygnen. I morgon bitti börjar en två-dagars orientering för oss internationella studenter, så jag hoppas på två givande dagar.
 
Puss och godnatt!
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.