saragoescanada.blogg.se

Livet som utbytesstudent i Fredericton, Kanada.

sista kvällen i Kanada

Kategori: Allmänt

Då var den sista kvällen här! De sista dagarna har gått i snigelfart, men nu är jag färdigpackad, rummet är utstädat och kontrollerat och om mindre än 6h bär det av mot flygplatsen. 
Sista kvällen har spenderats med tjejerna (Anna, Melanie, Amanda och Tayler) på the cellar där vi käkade god mat innan vi for tillbaka till McLeod för att säga hej då till alla. Sjukt jobbigt!!!
Efter det har vi vilat oss i form med julkalender x3 samt Känn ingen sorg och nu är det dags att få några timmars sömn. Miami here we come!
 
Den sista måltiden.

Separationsångest

Kategori: Allmänt

I torsdags skrevs den sista tentan. Tre tentor och en stor inlämning på fyra dagar, följt av en lite för vild tentafest har gett upphov till några dagar i sängen med sällskap av musikhjälpen (jag hoppas ni alla har skänkt någonting!). Hjärnan och kroppen är sopslut (kommer du ihåg dä?!). Tiden här i Fredericton är snart slut, om fyra dagar bär det av till Miami. Det är som med blandade känslor allt. Alldeles för mycket intryck och tankar och känslor som far runt i kroppen. Ska bli skönt att få semester, att komma hem, men även konstigt och lite jobbigt att lämna allt (och ALLA!). Det är redan dags för vissa att fara härifrån och det är nästan så att man hoppas att snöstormen som dragit in här och stängt ner diverse grejer kommer ge oss några dagar till med alla (ja,jag är egoist i den här frågan). Jag har som separationsångest tror jag. Kommer nog bli några konstiga dagar här framöver. För mig kommer det dock (turligt nog?!) bli några avsked i taget, så det borde som inte bli världens chock i alla fall OCH en reunion är ju redan planerad i maj (yran here we come:).  
 
Ingen mer tentaångest nu på ett tag...
och då blir man såhär glad :)
Snöstorm
 
 

Dog therapy

Kategori: Allmänt

Hej hallå hoppsn!
 
Nu har tentaperioden börjat och första tentan av tre är avklarad. Gick inte nå vidare, så bara att försöka glömma den och ladda om till nästa. Idag har jag förutom detta testat på en ny grej: dog therapy. För att hjälpa studenterna att stressa ner under perioderna med finals kan man boka en tid för att i grupp få 10 minuter med en utbildad terapihund och dess ägare. Så 18:30 var vi redo för vår hunddejt. Dock kom inte hunden vi sku få träffa så vi fick vänta lite och sen fick vi gå till en annan station. Där fick jag, Johan L, Melanie,  Amanda och Anna hänga med  8-åriga Berlin och hennes trevliga matte. Tydligen är dog therapy upcoming här i Kanada och jag kan förstå varför. Djurkontakt is the shit. Saknar dock missarna mer nu efter att ha myst med den där lilla tussen...
 
Resten av kvällen har spenderats med julkalenderskik och Miamidrömmar samt underbara Emma Knyckare i årets Musikhjälpen. Asgött att det dragit igång, men som inte så bra för mitt plugg (iaf inte såhär långt...). Ska försöka slita mig från Emma och sändningen snart så det blir nån sömn och pigg plugghjärna i morgon. Godnatt finingar ♥
 
Hundarna börjar komma.
väntar och väntar
Berlin
Nöjda och glada gänget
MYS!
 

Formal dinner och första snön

Kategori: Allmänt

Dagarns spenderas fortfarande genom att plugga, plugga, plugga.  I fredags kom dock ett trevligt avbrott i form av McLeods årliga formal dinner. En middag där alla klär upp sig, matsalen är uppiffad och då de serverar (vad som ska föreställa) godare/finare mat. Det var en trevlig tillställning som avrundades med secret santa samt presentutdelning till oss utbytesstudenter (present=kanadensisk flagga) innan en husfest med inslag som från ett mellanstadiedisco drog igång. 
 
 
 
 
 
Nästan hela McLeod-familjen.
 
Igår var det som bekant första advent och första december och till de flestas stora glädje kom även den första snön. För en del den första snön de någonsin sett.
Snön är verkligen välkommen och det är skönt att det blivit ljusare och tystare ute MEN med snön här kommer också en kopiös mängd salt. Har aldrig sett något liknande. De bara öser ut salt! Inte bara för att undvika halka utan även för att smälta bort snö. Det mest konstiga är nog att de redan långt innan snön kom började hälla ut salt, för att vara på den säkra sidan som. Är glad att jag inte har lång tid kvar promenerandes på dessa gångbanor, vill som gärna att mina skor är vid liv när jag åker tillbaka...